all_members

Historien om New Nordic började 1990, då Karl Kristian Bergman Jensen grundade New Nordic på New Bond Street i London. Här utvecklade han örtprodukter som redan 1991 lanserades i butiker.

1991 flyttade företaget till Latinkvarteren i Köpenhamn, varifrån de första produkterna lanserades i dansk hälsokosthandel. 1992 registrerades naturläkemedlet Frutin hos danska läkemedelsverket och Karl Kristian flyttade till Danmark för att lansera Frutin och för att vidareutveckla den danska verksamheten.

1992 kom Marinus Blåbjerg Sørensen in i företaget som delägare och det var starten till en mångårig vänskap och affärssammarbete. Inom några år fanns Frutin på hyllorna hos apotek och hälsobutiker i Australien, Kanada, USA och de nordiska länderna.

Verksamheten växte mer än 50 % årligen under de 16 första åren. Marinus och Karl Kristian fokuserade på hälsobringande egenskaper hos olika örter och växter. De reste världen runt för att köpa högkvalitativa örter och för att sälja de färdiga kosttillskotten, som alla tillverkades i Sverige och Danmark.

År efter år tillkom nya produkter och ytterligare dotterbolag etablerades i flera länder. 2007 var det dags att få in mer ekonomiska resurser i företaget för att kunna fortsätta den internationella expansionen. Verksamheten samlades till en koncern med huvudkontor i Malmö och listades därefter på NASDAQ First North börsen i Stockholm. New Nordics produkter finns i dag i mer än 30 länder och har egna kontor, förutom i de nordiska länderna, i bland annat Kanada, Tyskland, Italien, Frankrike, Polen och England.

Hela tiden har innovation, kvalitet och marknadsföring varit i fokus. Marinus och Karl Kristian reser fortfarande världen runt för att hitta nya spännande örter och råvaror och för att besöka nya kunder från Kina i öst till USA i väst.

New Nordic har idag många högt uppskattade produkter. Flera av dem är marknadsledande med internationell status. De senaste åren har bolaget varit särskilt drivande inom ”Beauty from within” – ett område med stark tillväxt.

Företagen drivs fortfarande som ett familjeföretag trots att medarbetarna sitter i flera länder. Marinus och Karl Kristians målsättning är att New Nordic ska fortsätta att fokusera på utveckling och tillverkning av effektiva örtbaserade preparat och att göra dessa produkter tillgängliga för ett ökat antal människor över hela världen.

30 års Vitalitet

New Nordic är sedan starten 1990 en innovativ och dynamisk verksamhet som utvecklar örttillskott vilka, runt om i världen, kan öka människors vitalitet. De flesta i dagens samhälle vill behålla en aktiv livsstil även på äldre dagar. Naturen erbjuder ett brett spektra av möjligheter för stöd och bibehållande av styrka och vitalitet långt upp i åren. Därför har New Nordics utbud av örter och växter och dess olika möjligheter att positivt inverka på kropp och själ fått spridning över hela världen. Bolaget har varit banbrytande inom användningen av växtsubstanser för att aktivera kroppens egna substanser och krafter.

Hemligheten är att tillföra kroppen skräddarsydda sammansättningar av näringsämnen, vilka bidrar till att aktivera specifika celler i kroppen. Den svenska originalprodukten Blue Berry™ Plus Ögonvitamin som tillför utvalda näringsämnen har blivit ett dagligt tillskott för människor i olika åldrar. Detta gäller även de ikoniska produkterna Hair Volume™ och Active Liver™. För varje dag ökar antalet människor som upplever fördelarna med New Nordics produkter. Idag säljs New Nordics kosttillskott på fler än 50.000 apotek och hälsobutiker i 32 länder, från Kina i öst till USA i väst. Glädje är att uppleva vitalitet som bevaras år efter år. Låt New Nordic visa vägen!